Tailored Hillside Design

This multi-level young family's waterfront home needed a visual update and additional living amenities for outdoor enjoyment. The entry is now welcoming with dark wood wrapping the garage & ADU, there are new matching wooden entry doors, all new street landscaping, and the utility bins are hidden behind a gate. The site is very steep with over 90' of vertical drop between street level and the waterfront. New symmetrical staircases were added on the waterside, the planters stacking up the steep hill are now re-clad with steel, new safer secondary stairs connecting the entry to the shore level were reconfigured, an outdoor kitchen/living room was added, artificial turf replaced muddy winter grass for the kids, the exterior paint was darkened and several concrete walls were painted and others clad with a tailored stone wrap. Unneeded concrete was removed, healthy soil brought in, plants were barged in and planted everywhere. Outdoor lighting continues throughout with an updated contemporary style. Hardy plantings provide an abundance of colorful pops throughout the NW seasons. The general contractor was Tony Wood Construction and the home owner was involved in all aspects of the project.

Tailored Hillside Design